Fødevarer på dyrenes præmisser

Vi var de første, der havde en reel produktion af økologiske kyllinger og ænder. En rejse, der har ført os vidt omkring.

Altid med udgangspunkt i det bedst mulige liv for fjerkræet. 

Flytbare huse – åben himmel – grønt græs – økologi. 

På Gothenborg lever alt fjerkræ i flytbare huse ude midt i de grønne kløvergræsmarker. Altid med adgang til lys, luft og læ. At give fjerkræet mulighed for bevægelse mellem husene ude på marken og skovkanten giver dem tryghed i deres færden og gør at de bevæger sig mere frit omkring. 

Smag

Dyrevelfærd

Økologi

På Gothenborg arbejder vi målrettet med dyrevelfærd bl.a. derfor fåes vores fjerkræ kun på frost. Det giver nemlig mulighed for at opdrætte fjerkræ under de bedst mulig vilkår, i sommerhalvåret hvor græs og kløver er i vækst.

Vi tror på og har erfaring for, at den måde at have fjerkræ på, hvor de har et langt, naturligt og stressfrit liv, har betydning for kvaliteten.

Gothenborg skovkyllling

Skovkylling

Gothenborgs økologiske, sorte Skovkylling er af racen Norfolk Black. I Danmark er vi de eneste producenter af Skovkyllinger.

Skovkyllingen er helt speciel, fordi den nyder at have sin daglige gang i skoven og finde sin mad i skovbunden. Skovkyllingerne får lov til at vokse sig stor og saftigt i 90 dage på de grønne arealer. Den længere levetid og den aktive færden i skoven er med til at give kødet en fast struktur, mindre stegesvind og en helt fantastisk smag.

På Gothenborg opdrætter vi i år (2018) 16.000 økologiske skovkyllinger fra marts til oktober.

BM SOLO Projekt And - Gothenborg Foto 13.07.2007

And

På Gothenborg opdrætter vi to racer ænder. 

Mulardanden

Mulardand er ikke en egentlig anderace, men en krydsning mellem berberiænder og ænder der stammer fra gråænder, som oftest Peking eller Rouen. Mulardanden kombinerer den hurtige tilvækst fra Peking med en stor muskelmasse og det mere mørke, magre kød fra berberianden.

Mulardanden bruges typisk i mindre, økologiske produktioner. Den vejer typisk 2500-3500 gram.

Den har en helt fantastisk smag og kødstruktur.

Gothenborg Landand

Landanden er af racen Pekingand: Den kaldes også dansk and eller traditionel and. Landanden har et lidt tykkere fedtlag end andre racer. I forhold til mulardanden er landanden lidt lysere i kødet. Landanden vejer typisk på 2400-3800 gram.

Maj-Lie _Majbækgaard_IMG_2039(1)

Kalkun

Gothenborgs økologiske kalkun, er en sort Bronzekalkun, som er en langsomt voksende race.

Den er særdeles god til at fouragere i det fri og finder føde på de grønne marker,  i skovbunden eller i vores juletræer.

Bronzekalkunen er en meget omgængelig og rolig fugl.

Maj-Lie_Majbækgaard_GOTHENBORG_026

Gås

Gothenborg gæs har en naturlig lang levetid på næsten 6 måneder i sommerhalvåret.

Vi opdrætter omkring 1500 gæs om året.

Gåsen vejer typisk omkring 4 – 5,5 kg

De er rolige og fortrolige dyr, men også vagtsomme og eminente græssere.